Ons doel was duidelijk. Een ondervloer in ons assortiment met een relatief scherpe prijs en die voldoet aan het gros van onze klantenwensen. In onze zoektocht stuitten wij op de Iso Cell. Waarom deze ondervloer?

 

10dB norm

De 10dB norm heeft betrekking op het contactgeluid, oftewel het geluid dat naar beneden gaat. Veelal wordt deze eis gesteld door de VvE, omwille het woongenot van omwonenden. De 10dB norm is in het leven geroepen om eventueel geluidoverlast tussen onder- en bovenburen tot een minimum te beperken. Deze norm is vastgesteld door de stichting Nederlandse Geluidshinder.

De Iso Cell is een ondervloer waarbij de gestelde minimale geluiddemping is getoetst en is goedgekeurd. Dit maakt dat het leggen van een laminaatvloer, in combinatie met deze ondervloer, wordt toegestaan.

Vloerverwarming

Vloerverwarming wordt in steeds meer nieuwbouw- en gerenoveerde woningen toegepast. Deze manier van verwarmen is vaak beter voor het milieu en heeft dus invloed op het energielabel van een woning. Echter, als u een vloer wilt leggen over een vloerverwarming heen, dan moet u rekening houden met de warmtedoorlaatbaarheid van deze vloer. Plavuis geleidt beter dan hout, en daarom moet u vooral bij de keuze voor een laminaatvloer letten op de RC-waarde.  Als de vloerverwarming wordt gebruikt als hoofdverwarming, dan moet u een maximale R-waarde van 0,13 K/W per m2 rekenen. Als dit niet de hoofdverwarming is mag dit 0,18 K/W per m2 zijn. Wij houden standaard 0,15 K/W per m2 aan.

De R-waarde van een 7mm laminaatvloer ligt rond de 0,127 KW/m2. De R-waarde van de Iso Cell is slechts 0,059. Dit maakt dat deze ondervloer, in combinatie met een 7 of 8mm laminaatvloer perfect is, dat de warmte doorlaatbaarheid hoger is, en dat u daarom sneller uw ruimte verwarmt.

Vochtwerend

De ondervloer is ook nog vochtwerend! Wij raden altijd  aan om op een begane grond een vocht isolerende laag aan te leggen. Dit komt omdat u hier last kan ondervinden van optrekkend vocht. Zodra dit optrekkend vocht in de laminaatvloer kan trekken, is dit erg slecht voor de vloer. Deze ondervloer heeft ook nog eens een vocht isolerende werking, dus u hoeft met de Iso Cell niet ook nog eens een vocht isolerende folie aan te schaffen. 

De ondervloer beschikt over een fixatierand. U hoeft dus geen tape te gebruiken om de rollen waterdicht tegen elkaar aan te monteren. Handig, wand het scheelt u veel knip en plakwerk, en de ondervloer blijft zo zeer egaal.

Oftewel, de ondervloer onder de ondervloeren!