Goede stoffeerder?

  

Waar letten wij op als wij een stoffeerder selecteren?

Bij grootschalige projecten gaan wij op zoek naar geschikte stoffeerders. Wij vragen ook foto's op en plannen vaak een gesprek in. Waarom zou dit voor u anders zijn? Daarom zetten wij graag een aantal punten op een rij die u kunnen helpen bij het vinden van een bekwame stoffeerder:

  • U kunt de stoffeerder, indien mogelijk, laten beginnen met een kleine ruimte. Hier kunt u op tijd ingrijpen als u ziet dat de kwaliteit tegenvalt.
  • Dat er voldoende ruimte wordt gehouden tussen de vloer en de wand. Eventuele temperatuursverschillen zorgen ervoor dat het laminaat kan gaan werken. Is het laminaat te strak gelegd, dan gaat de vloer opbollen. Dit moet dan weer met terugwerkende kracht worden opgelost, wat weer veel tijd en stress kost.
  • Let goed op hoe de (plak-)plinten worden aangebracht. Plinten dienen in verstek te worden gezaagd voor het mooiste effect (dit houdt in; 90 graden aan het einden van de plinten).
  • Doorgaans dient het laminaat in de lengte naar de grootste lichtbron (raam/deur) te worden gelegd. Dit doet niet alleen de ruimte groter ogen, maar de mooie accenten zoals de groeven, komen hierdoor goed tot zijn recht. 
  • Het is soms erg lastig om eerlijk te zijn over de geleverde kwaliteit. Geef de legger in ieder geval aan wat uw wensen zijn, als deze afwijkt van wat de legger oplevert.

Bent u stoffeerder en wilt u ook op onze pagina benoemd worden, of wilt u bij ons inkopen? Neemt u dan gerust contact met ons op.  

 

 

 

welke stoffeerder

Let op als u een legger niet kent. Vraag om referenties van eerdere klussen zoals beoordelingen en foto's. Vrijwel elke klusser legt dit vast.

Vergelijk leggers van laminaat

Ga nooit meteen af op de goedkoopste of de eerste aanbieder die u kan helpen met de klus. Goedkoop is vaak ook duurkoop. Daarnaast horen wij vaak klanten die gedupeerd zijn omdat ze een opdracht zwart hebben betaald. Hierdoor is het zeer lastig om de stoffeerder in gebreken te stellen. 

Controle van legger pvc, laminaat, parket

Als de legger start, ga dan als dit mogelijk is meermaals kijken. Als de persoon al halverwegen is, dan kunt u nog best kritisch zijn. Zijn de panelen goed in elkaar geklikt? Ligt de vloer mooi in halfsteendsverband? En kijk voor meer tips bovenaan.